Nieuws

Zwembroeken showen: Nijmegenaar krijgt modellencontract

Hij werd niet de Nederlandse kandidaat voor de finale van Men Universe, maar Nijmegenaar Basel Mamou zit wel strak genoeg in z'n vel om zwembroeken en ondergoed te mogen showen. Hij heeft een contract als model in de wacht gesleept voor een periode van twee jaar. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Hij werd niet de Nederlandse kandidaat voor de finale van Men Universe, maar Nijmegenaar Basel Mamou zit wel strak genoeg in z'n vel om zwembroeken en ondergoed te mogen showen. Hij heeft een contract als model in de wacht gesleept voor een periode van twee jaar.
'Ik heb al eerder gezegd dat het mijn droom was om ooit model te worden, en nou ben ik het,' meldt Basel gelukkig vanuit het Spaanse Malaga. De Nijmegenaar heeft een contract getekend bij XTG uit Spanje. Een bedrijf dat al dertig jaar zwemkleding maakt, maar inmiddels ook bijvoorbeeld ondergoed en sportkleding.
De komende twee jaar zal Mamou zo'n acht keer per jaar naar Spanje vliegen voor een fotoshoot. 'Ik heb het contract doorgelezen en ik vind het goed. Ik krijg goed betaald', vervolgt de Nijmegenaar zakelijk.
Presentator Frank van Dijk sprak Basel op Radio Gelderland, de tekst gaat verder onder de audioplayer.

Ontdekt door foto's online te zetten

Voor de 20-jarige spierbundel uit Nijmegen ging het balletje rollen toen hij via internet werd ontdekt. Hij sport graag en de foto's van zijn sportieve lijf die hij op sociale media plaatste vielen de organisatie van de verkiezing van Men Universe op. Ze vroegen hem mee te doen.
Basel is ook een voorbeeld voor anderen, die hij na aandringen overtuigde om ook te gaan sporten en zo van de slechte dingen van de straat weg te blijven. Basel is blij met zijn eigen kansen als model, maar nog blijer gaf hij eerder aan te zijn met het feit hij zijn vrienden heeft weten te motiveren om op het rechte pad te blijven door ook te gaan sporten.
Reportage van mei 2017 over zijn deelname aan Men Universe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!