Nieuws

Held krijgt nieuwe telefoon na redden van jong eendje

WAGENINGEN - Een vrijwilliger van Dierenambulance Nederrijn redde vorige maand een jong eendje in Wageningen. Hij moest daarvoor het water in, maar vergat zijn telefoon uit zijn zak te halen. Het mobieltje kon worden afgeschreven, maar hij krijgt een nieuwe.
Een vrouw zag op 6 mei, een dag na Bevrijdingsdag, een jong eendje reddeloos rondzwemmen in Wageningen. Zijn moeder was nergens te bekennen. De vrouw belde de Dierenambulance om het beestje te helpen. De opgeroepen vrijwilliger deed zijn werk goed, maar zijn eigen telefoon overleefde de reddingsactie niet. De telefoon van de Dierenambulance, die hij ook in zijn zak had, kon wel tegen water. Daar was dus niets mee aan de hand.

Held

De vrouw vond het zo sneu voor de vrijwilliger, dat ze via Facebook contact opnam met Samsung. Ze deed het hele verhaal uit de doeken en vroeg dus om een nieuwe telefoon voor 'haar held'. Met succes, want vandaag werd een mobieltje helemaal gratis bezorgd. De vrijwilliger van de Dierenambulance, die ook uit Wageningen komt, krijgt zijn telefoon dinsdag. Dan staat zijn volgende dienst op de rol.
Met het jonge eendje gaat het overigens goed. Het beestje is naar een vogelopvang gebracht en wordt daar opgevoed.