Nieuws

Verdachten 'Posbankmoord' in hoger beroep

De twee mannen die zijn veroordeeld voor het doodschieten van Alex Wiegmink in 2003, gaan in hoger beroep. Dat hebben de advocaten van Frank S. en Souris R. bevestigd. © archief
ARNHEM - De twee mannen die zijn veroordeeld voor het doodschieten van Alex Wiegmink in 2003, gaan in hoger beroep. Dat hebben de advocaten van Frank S. en Souris R. bevestigd.
De twee Brabanders kregen bijna twee weken geleden gevangenisstraffen van 14 en 16 jaar opgelegd voor gekwalificeerde doodslag en brandstichting. Frank S. uit Boekel kreeg 14 jaar, Souris R. uit Veghel is veroordeeld tot 16 jaar. Dat is hoger dan de eis, het Openbaar Ministerie had 13 jaar geëist. Hoewel de zaak bekendstaat als de 'Posbankmoord' kon moord niet bewezen kon worden.
Souris R. is het niet eens met de veroordeling, hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. Frank S. heeft een nieuwe advocaat aangesteld. Zij wil nog niet inhoudelijk reageren omdat ze eerst het dossier goed wil bestuderen.

Geen respect voor familie

Volgens de rechtbank staat vast dat ze samen Wiegmink in januari 2003 hebben doodgeschoten in natuurgebied De Posbank in Rheden. Daarna hebben ze zijn lichaam meegenomen in zijn eigen auto naar het Brabantse Erp en daar in brand gestoken. De twee zwegen bijna 14 jaar over hun daad. De rechter zei dat ze hiermee geen respect hebben getoond voor de familie van Alex Wiegmink.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!