Nieuws

Ruim 70 aangiftes tegen voormalig wethouder Culemborg

Tegen voormalig CDA-wethouder Roeland Geertzen van Culemborg zijn 73 aangiftes gedaan wegens smaad, laster en machtsmisbruik. Dat stelt Machid El Boustati, voormalig voorzitter van voetbalclub Fair Play. © Machid El Boustati (Omroep Gelderland
CULEMBORG - Tegen voormalig CDA-wethouder Roeland Geertzen van Culemborg zijn 73 aangiftes gedaan wegens smaad, laster en machtsmisbruik. Dat stelt Machid El Boustati, voormalig voorzitter van voetbalclub Fair Play.
Die club werd een aantal jaren geleden opgeheven omdat er naar eigen zeggen geen aanvaardbaar alternatief voor de voetbalvelden op de Sprokkelenburg werd aangeboden. De Sprokkelenburg zelf was bestemd voor woningbouw. 

'Expres een onuitvoerbaar voorstel'

In een uitzending van het VPRO-programma Argos zei Geertzen dat hij liever geen voetbalclub wilde 'die dient als dekmantel voor andere zaken, zoals inbraken of brandstichting. Ik denk dat een aantal jongeren daar onzichtbaar kon vertoeven voor de samenleving. Ze hadden gewoon hele vervelende leden.' Daarom zou de wethouder bewust een onuitvoerbaar voorstel hebben gedaan. 
El Boustati noemt het schandalig dat het CDA heeft gezegd dat de woorden van Geertzen ongelukkig gekozen waren. 'Het CDA steunt wat mij betreft discriminatie', zegt de voormalig clubvoorzitter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!