Nieuws

Man in Nieuw-Dijk grijpt spelend kind bij arm; Politie zoekt getuigen

Wijkagent Marcel van Bindsbergen is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over een man die kinderen lastig heeft gevallen in Nieuw-Wehl. Zaterdag zijn vier kinderen bij de Antoniusschool benaderd door een man. © REGIO8
DIDAM - Wijkagent Marcel van Bindsbergen is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over een man die kinderen lastig heeft gevallen in Nieuw-Wehl. Zaterdag zijn vier kinderen bij de Antoniusschool benaderd door een man.
Vier kinderen met een leeftijd van ongeveer negen jaar waren aan het spelen bij de Antoniusschool toen ze werden benaderd door een onbekende man. Hij pakte een kind stevig bij de bovenarm. 'Mogelijk heeft hij haar mee willen trekken naar een donkerblauwe bus, met mogelijk een witte kentekenplaat', meldt de wijkagent op www.nieuw-dijk.nl. 'Hij zou enigszins mank hebben geslopen en hij zou een pet gedragen hebben.'
De man is er vandoor gegaan op het moment dat de kinderen zich verzetten. 'Hij zou vervolgens zijn weggereden in de richting van het voetbalveld. De bus zou tegenover de bejaardenwoningen hebben gestaan', aldus Van Bindsbergen.
De politie wil nu onderzoeken of het gaat om crimineel gedrag of een man die zich stoorde aan het gedrag van de spelende kinderen. Mensen die meer informatie hebben kunnen zich melden bij de politie.