Nieuws

Man verongelukte Gitte komt huilend over de finish

WIJCHEN - Deelnemers aan de Obstacle Run Strong Viking in Wijchen hielden zondagochtend één minuut stilte ter nagedachtenis aan Gitte Leurs. De vrouw overleed vorig weekend tijdens een soortgelijke run in Venlo. Haar vriend Mike Helgers deed zondag mee aan de run in Wijchen en startte met nummer 34, het nummer waarmee Gitte zou lopen. Hij kwam huilend over de finish.
De uitvaart van Gitte was afgelopen vrijdag. Bij een obstacle run leggen sporters een zwaar parcours af over obstakels en door modder en water. De organisatie geeft als extra waarschuwing: niet te snel na elkaar van de reuzenglijbaan gaan. Vorige week overleed Gitte om die reden.

Poortjes pas open als alles veilig is

Gitte werd twee weken geleden nog tweede tijdens een Obstacle Run in Frankfurt. Die werd georganiseerd door Strong Viking, de organisatie die dit weekend ook bij De Beerendonck bij Wijchen de run organiseert.
Erwin van Haren van Strong Viking: 'Deze run is de eerste grote obstacle run na Venlo. Natuurlijk letten wij op de veiligheid voor alle deelnemers. Maar dat doen we altijd. Onze glijbaan bestaat uit zes glijplaatsen naast elkaar. Bij iedere poort staat een personeelslid. Pas als alles veilig is, gaan de poortjes open en kunnen mensen naar beneden glijden. Daarmee voorkom je dat mensen bovenop elkaar terecht kunnen komen'.
Er deden dit weekend 15.000 mensen mee aan de run in Wijchen.