Nieuws

Nog steeds te veel 'giftreinen' door Gelderland

Er rijden nog steeds te veel goederentreinen met gevaarlijke stoffen door stedelijk gebied in onder andere Gelderland. Zonder ingrijpende maatregelen gaan de overschrijdingen door, schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. © Wikipedia
ARNHEM - Er rijden nog steeds te veel goederentreinen met gevaarlijke stoffen door stedelijk gebied in onder andere Gelderland. Zonder ingrijpende maatregelen gaan de overschrijdingen door, schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Wel is het aantal treinen met gevaarlijke stoffen gedaald dat rijdt via het zuiden (Brabantroute) en het oosten (Bentheimroute). Dijksma geeft vervoerder en verladers nog een kans om met spoorbeheerder ProRail de zaken te veranderen. Lukt dit het komende halfjaar niet, dan gaat zij vervoerders dwingen een bepaalde spoorroute te nemen.
De bewindsvrouw wil vervoerders stimuleren om de Betuweroute naar Duitsland optimaal te benutten. Ze gaat dit financieel zo aantrekkelijk mogelijk maken. Ze benadrukt dat de veiligheid overal is gewaarborgd. In onder andere Gelderland bestaat weerstand tegen de 'giftreinen'.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!