Nieuws

Regels voor tijdelijke campings Zwarte Cross

De gemeente Oost Gelre wil afspraken maken met de mensen die tijdens de Zwarte Cross een gelegenheidscamping openen in de omgeving van ‘De Schans’. Tijdens een speciale bijeenkomst zullen de regels nog eens worden doorgenomen.
ULFT - De gemeente Oost Gelre wil afspraken maken met de mensen die tijdens de Zwarte Cross een gelegenheidscamping openen in de omgeving van ‘De Schans’. Tijdens een speciale bijeenkomst zullen de regels nog eens worden doorgenomen.
'Zo zorgen we ervoor dat de periode van de Zwarte Cross voor iedereen leuk, veilig en gezellig blijft', meldt gemeente Oost Gelre. 'Sinds dit voorjaar zijn we in gesprek met zo’n twintig eigenaren van gelegenheidscampings.' Met deze eigenaren is er op woensdagavond 21 juni een overleg in Café-Restaurant Beneman in Vragender.
Belangrijke regels voor de tijdelijke campingeigenaren zijn dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de huisregels en de naleving daarvan. Daarom mogen mensen alleen een kampeerterrein openen als dit bij de gemeente is aangemeld. Ook mag er geen alcohol verkocht worden en zijn de eigenaren verplicht om toeristenbelasting af te dragen.
Foto: REGIO8