Nieuws

Siri Worm niet bij selectie voor EK vrouwenvoetbal

Siri Worm zit niet bij de definitieve selectie van de Oranjeleeuwinnen voor het EK dat deze zomer in Nederland plaatsvindt. De Doetinchemse speelde in de voorbereiding al geen rol tijdens de wedstrijden. Kika van Es van Achilles'29 zit wel in de definitieve selectie. © REGIO8
DOETINCHEM - Siri Worm zit niet bij de definitieve selectie van de Oranjeleeuwinnen voor het EK dat deze zomer in Nederland plaatsvindt. De Doetinchemse speelde in de voorbereiding al geen rol tijdens de wedstrijden. Kika van Es van Achilles'29 zit wel in de definitieve selectie.
De Doetinchemse voetbalster werd tijdens de oefenwedstrijd tegen IJsland op de Vijverberg niet in het veld gebracht, wat zorgde voor teleurstelling bij Worm. Bondscoach Sarina Wiegman heeft er nu voor gekozen om de linksback niet mee te nemen tijdens het Europees Kampioenschap.
Van Es, die dus wel gaat, heeft aangekondigd Achilles'29 te verlaten.

Speelstad Doetinchem

Wanneer Nederland het tot de kwartfinales schopt, is het mogelijk dat de Oranjeleeuwinnen nog een wedstrijd op De Vijverberg spelen. Het elftal speelt tijden het Europees Kampioenschap in groep A tegen Noorwegen, Denemarken en België. Het toernooi wordt gespeeld van 16 juli tot en met 6 augustus 2017. De voorbereidingen op het voetbaltoernooi in Doetinchem zijn in volle gang.