Nieuws

Grote brand Loenen: geen brandstichting

De grote brand maandag aan de Hoofdweg in Loenen is niet aangestoken. Dat meldt de politie woensdag. Hoe de brand dan wel is ontstaan, is nog niet bekend. © Persbureau Heitink
LOENEN - De grote brand maandag aan de Hoofdweg in Loenen is niet aangestoken. Dat meldt de politie woensdag. Hoe de brand dan wel is ontstaan, is nog niet bekend.
De brand woedde in een dagbesteding voor gehandicapten van zorginstelling Groote Modderkolk. Die is volledig verwoest. Ook de naastgelegen Democratische school kan voorlopig niet gebruikt worden.
Algemeen directeur Trouw van DeSeizoenen, waar Groote Modderkolk onder valt, zegt dat de gehandicapten voorlopig terechtkunnen op een andere locatie van Groote Modderkolk in Loenen en een woonlocatie in Zutphen. Voor de langere termijn moet er een andere oplossing komen. Die weet hij nog niet.
De Democratische school valt onder Stichting Aventurijn. Directeur De Vos van die stichting zoekt ook naar een alternatieve locatie. 'We hebben hartverwarmende reacties gehad uit dorp en buurt', stelt hij. Zijn voorkeur gaat uit naar een toneelzaal en knutselruimte op een andere locatie van de stichting. 'Maar dan moet het opgeknapt en verbouwd worden.' Deze week blijft de school in elk geval nog dicht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!