Nieuws

Ondanks protest wil meerderheid raad Twello randweg

TWELLO - Als de gemeenteraad van Voorst volgende week instemt met de komst van een randweg om Twello, dan stappen tegenstanders naar de rechter. Maandag was er een laatste debat over de kwestie en het lijkt erop dat een meerderheid voor de randweg zal kiezen.
De actiegroep 'Geen Westelijke Randweg', die praat namens 300 aanwonenden, vindt dat de raad een keus maakt op basis van verouderde rapporten. 'Er is met cijfers gegoocheld', laat actievoerder Ronald Bos weten.
Het college van B en W heeft toegezegd dat de weg niet meer dan vijf miljoen euro gaat kosten en dat er een oplossing komt voor de verkeersdrukte elders in het dorp.

'Rapporten niet overtuigend'

De oppositie is tegen, omdat de onderzoeken en cijfers die ten grondslag liggen aan het voorstel van de wethouder 'allerminst overtuigend' zouden zijn. Dat vindt ook de actiegroep. 'Wij gaan zeker juridische stappen ondernemen', aldus Bos.

Sneller op de A1

De aanleg van de westelijke randweg splijt het dorp. Aanwonenden zijn fel tegen, terwijl andere bewoners het juist fijn vinden dat ze via de weg sneller op de A1 zitten.
Volgende week neemt de gemeenteraad een definitief besluit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!