Nieuws

Bureau GLD 14 juni 2017

In deze uitzending: mishandeld om een verkeerd plakje kaas bij een tankstation in Putten, beroving in Hoevelaken en jongens trekken de hele geldla leeg van bar-dancing Loft in Arnhem.
ARNHEM - In deze uitzending: mishandeld om een verkeerd plakje kaas bij een tankstation in Putten, beroving in Hoevelaken en jongens trekken de hele geldla leeg van bar-dancing Loft in Arnhem.

Verkeerd plakje kaas en twee mannen ontploffen

Bij de Shell Shop Vanenburg langs de A28 bij Putten komen op zaterdag 11 maart twee mannen de zaak binnen en bestellen een broodje. Als de medewerker er een verkeerd plakje kaas op doet, ontploft een van de heren. Tot twee keer toe krijgt de medewerker een snauw dat hij het broodje maar in zijn kont moet stoppen. De medewerker legt het broodje weg en is er wel klaar mee.
De twee mannen gooien de net gehaalde koffie in het gezicht van de medewerker.

Geen blijvend letstel

Met het slachtoffer gaat het goed, al is hij wel erg geschrokken. Een van de mannen is inmiddels herkend en verhoord. Hij wil alleen niet de naam van de andere verdachte geven. Daarom hoopt de politie dat er mensen zijn die wel die naam willen geven.

Jongeman beroofd in Hoevelaken

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juni fiets een jongeman van 23 uit Utrecht bij het Hoevelaakse bos klemgereden en beroofd van zijn telefoon. Achter hem hoort hij een brommer aankomen, hij krijgt een harde duw en komt in de berm tot stilstand. Voor hem staan drie jongens of jongemannen die hem bedreigen. Ze willen de telefoon van het slachtoffer.

3 mannen op 1 scooter

Het was natuurlijk al donker die nacht, toch heeft het slachtoffer nog iets kunnen zien van de 3 verdachten. Opvallend was in ieder geval dat de drie op 1 scooter zaten. Een is rond de 18 jaar ongeveer 1.80 m lang, heeft een blanke huidskleur en een grijs vest met capuchon, die hij half over zijn gezicht had getrokken. De andere dader droeg ook een vest met capuchon, hij had een Marokkaans accent. Over de derde verdachte is niet veel bekend. De scooter waar de drie op reden is waarschijnlijk grijs.

Scooter botst na de beroving

Na de diefstal van de telefoon, rijden de verdachten op die vermoedelijk grijze scooter een bospad in. Het slachtoffer hoorde even later een klap, net of ze ergens tegenaan gebotst zijn. Als dat zo is, kan het zijn dat de scooter kapot is sinds het weekend van 10 op 11 juni.

Briefje na briefje verdwijnt uit de kassa

Op 11 maart staan twee jongemannen bij de garderobe van discotheek Loft op de Arnhemse Korenmarkt. Als de kassa even onbewaakt is drukt één van hen de kassa voorzichtig met zijn hand open. Ze houden goed in de gaten of er personeel in de buurt is. Als de kust veilig is wordt het eerste briefje uit de kassa gehaald en al snel volgen er meer. De jongens worden steeds brutaler en uiteindelijk stapt één van hen zelfs in de garderobe om het geld uit de kassala te grijpen. In totaal pakken ze voor ongeveer 500 euro. De kassa is bijna helemaal leeg.
Wie herkent de mannen?

Tips

Na de uitzending van vorige week is gereageerd in de zaak van de mislukte ramkraak in Nijmegen. Een man rijdt met een gestolen auto de Emté supermarkt in Nijmegen binnen. De beelden zijn veel bekeken. Eén tip over de auto, die wordt onderzocht. Wie de verdachte is, weet de politie niet. Kijk nog eens even goed naar hem. Voordat hij de auto in de supermarkt parkeert, loopt hij voorbij een camera, even is een deel van zijn gezicht te zien. Blijf meedenken in deze zaak. 

Overval Albert Heijn To Go Apeldoorn

Op dinsdag 6 juni wordt een AH To Go in Apeldoorn overvallen.Een 19-jarige medewerker is aan het werk bij een koelvitrine als er rond 21.00 uur een overvaller binnen komt en hem bedreigt met een vuurwapen. De medewerker wordt richting de kassa’s gedirigeerd en de overvaller eist geld en sigaretten. Terwijl ze bij de kassa’s bezig zijn, komt er een tweede medewerker het magazijn uit en wordt tot haar eigen schrik ook geconfronteerd met de overvaller. 

Overvaller vlucht op de fiets

Als de dader geld en sigaretten heeft, gaat hij er vandoor. Hij rent de zaak uit, slaat rechtsaf richting de perrons, en daarna meteen weer rechtsaf de hoek om, waar zijn fiets stond. Vervolgens is de man weggefietst, richting de fietsenstalling van het station. Daar is de getuige die dit gezien heeft hem uit het oog verloren. 

Signalement

  • man tussen de 20 en 30 jaar oud
  • rond de 1,75 meter lang en een tenger postuur 
  • donkere ogen en wenkbrauwen en een licht getinte huid 
  • hij sprak Nederlands met een buitenlands accent
  • hij had die dag een sjaal voor zijn mond met gele accenten, maar er was ook nog net te zien dat hij een baard had
  • iets gewatteerde, gladde zwarte halflange jas tot zijn billen ongeveer, met capuchon. En die capuchon droeg hij over zijn hoofd
  • verder had hij een plastic zak bij zich met een donkere, groenige kleur