Nieuws

Laco zet oudgedienden zwembad De Veldschuur op straat

Laco, het bedrijf dat de zwem- en binnensportaccomodatie De Veldschuur in Malden exploiteert, heeft afgelopen donderdag vier medewerkers met een ruime staat van dienst te kennen gegeven dat er afscheid van hen genomen wordt. Mogelijk wordt er nog een vijfde medewerker op straat gezet. De accommodatie wordt uiterlijk in 2020 vervangen door een nieuw complex dat naast het huidige gebouwd gaat worden. In de ontslagronde heeft Laco enkel het personeel waar het bedrijf mee wil werken in de nieuwe accommodatie gekozen te behouden. © N1
NIJMEGEN - Laco, het bedrijf dat de zwem- en binnensportaccomodatie De Veldschuur in Malden exploiteert, heeft afgelopen donderdag vier medewerkers met een ruime staat van dienst te kennen gegeven dat er afscheid van hen genomen wordt. Mogelijk wordt er nog een vijfde medewerker op straat gezet. De accommodatie wordt uiterlijk in 2020 vervangen door een nieuw complex dat naast het huidige gebouwd gaat worden. In de ontslagronde heeft Laco enkel het personeel waar het bedrijf mee wil werken in de nieuwe accommodatie gekozen te behouden.

Hard aangekomen

De mededeling dat Laco niet door wil met twee badmeesters, de teamleider horeca en één (mogelijk twee) receptionistes is zowel bij het resterende personeel als bij de vaste gasten hard aangekomen. Veel personeelsleden verzamelden zich donderdagavond in de bar van de Veldschuur om samen het nieuws te verwerken. De vertrekkende medewerkers hebben vanwege afspraken met het UWV wel recht op een transitievergoeding. Het merendeel van hen is rond de zestig jaar.

UWV

Veel medewerkers van Laco Malden hadden voor 2012 een contract voor onbepaalde tijd. Omdat op dat moment de exploitatie aan een zijden draadje hing, werd in overeenstemming met het UWV voor al het personeel ontslag aangevraagd. Vervolgens kwam Laco met de gemeente Heumen een nieuwe exploitatieovereenkomst tot 2017 over. De medewerkers in kwestie kregen een nieuw contract met een bepaalde tijd van vijf jaar. Deze contracten lopen nu af. 
Inmiddels is Laco met hulp van de gemeente Heumen verzekerd van een nieuw gebouw waar het zelf geen bijdrage aanlevert, en een nieuwe exploitatieovereenkomst voor 40 jaar.

Onsympathiek

Laco stuurde medewerkers van het hoofdkantoor in Hilvarenbeek om het personeel van de Veldschuur in te lichten. De nieuwe operationeel manager van de vestiging in Malden trad pas begin juni aan. De nieuwe ontwikkelingen van donderdag roepen zeker onder de vaste gasten meer cynisme op over de onsympathieke manier van bedrijfsvoeren van Laco. 
Het bedrijf besloot in de afgelopen jaren ook de muziek in de vestigingen centraal aan te sturen vanuit Hilvarenbeek, waardoor de gasten en het horecapersoneel in Malden getrakteerd worden op een hoge dagelijkse dosis René Froger. De bar, waaraan de meeste klanten van het café graag plaatsnemen, werd verkleind. Ook werd het aanbod van de horeca over de gehele linie diverse malen aangepast, zonder oog voor de voorkeuren van klanten.