Nieuws

Zomer in Gelderland: Nieuw-Wehl

Vorig jaar waren we in Wehl, dit jaar bij de buren: Nieuw-Wehl! Een stuk kleiner, maar, zoals ze zelf zeggen, een stuk gezelliger.
WEHL - Vorig jaar waren we in Wehl, dit jaar bij de buren: Nieuw-Wehl! Een stuk kleiner, maar, zoals ze zelf zeggen, een stuk gezelliger.
Klein maar fijn: slechts 500 inwoners kent dit dorpje, dat onlosmakelijk verbonden is met Wehl, maar juist daarom ook haar eigen identiteit wil benadrukken. Zal het ze lukken om net zo’n knallende indruk achter de laten als Wehl vorig jaar? Kijk maar even mee:

Veilig en rustig...

Voor een klein dorpje als Nieuw-Wehl zijn ze sociaal bijzonder goed bezig. Nieuw-Wehl biedt namelijk al sinds 1963 plaats aan Elver (voorheen Fatimah), waar meer dan 200 mensen met een verstandelijke beperking wonen. Waarom daar? De bewoners van Elver hebben behoefte aan een veilige en rustige woonomgeving. En daar is Nieuw-Wehl erg in geslaagd!

...maar niet altijd.

Oke, het is niet altijd rust en veiligheid daar in het Nieuw-Wehlse. Er is daar een aantal verenigingen die een paar mooie feestjes weten neer te zetten. Namen als De Molledraejers, Trekkertrek Nieuw Wehl en Wehlse Cross zeggen denken wij genoeg. Een klein voorproefje:

Met of zonder streepje?

Ja, daar gaan we weer, maar we kunnen het niet onbenoemd laten. Er bestaat dus onduidelijkheid over de schrijfwijze van deze plaats. Is het nou met of zonder streepje..?  Laten we beginnen met het begin: vroeger, voor 1933, heette Nieuw-Wehl geen Nieuw-Wehl. Maar Achter Wehl. Toen was er een pastoor die bedacht zoiets als: het klinkt zo negatief, ik wil een andere naam.Nieuw-Wehl was geboren.
Dan het streepje: de website van de gemeente Doetinchem gebruikt het door elkaar, met en zonder. Op de plaatsnaamborden staat het dan weer zonder. Echter, als wij het gebruik in schrijven checken, dan is het weer met streepje. Weet je wat? We gaan het ze zelf vragen op dinsdag 8 augustus, want dan zijn we er de hele dag te vinden!
Alvast een voorproefje? Check dan even hun eigen website 

Team

Het team is rond, de achterban is gevormd en ze staan op scherp: Team Nieuw-Wehl! De strijders op een rijtje:
Els Hendriksen (captain)
Chantal Hendriksen
Ulrike Hendriks
Ivonne van Pluur
Rob Balduk
Wesley Wensink
Merijn Peters
Niels Peters 
Johan Wanders
En dit zijn ze:
Je vindt ons op dinsdag 8 augustus de gehele dag met radio, tv & web op de parkeerplaats bij Elver. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!