Nieuws

Zomer in Gelderland: Voorthuizen

Voorthuizen, prachtig dorp op de Veluwe, in de zomer misschien wel drie keer zo groot qua inwoners als normaal. Alleen maar mooi voor het team daar want dan komen er ook meer mensen naar het Bunckmanplein tijdens de uitzending!
VOORTHUIZEN - Voorthuizen, prachtig dorp op de Veluwe, in de zomer misschien wel drie keer zo groot qua inwoners als normaal. Alleen maar mooi voor het team daar want dan komen er ook meer mensen naar het Bunckmanplein tijdens de uitzending!
Voorthuizen hoort tot de gemeente Barneveld en heeft 9796 inwoners. Voorthuizen leeft zoals gezegd van het toerisme op de Veluwe. Dat komt natuurlijk door de prachtige omgeving met veel bos en hei. In en om Voorthuizen liggen zo'n 40 vakantieparken! recreatiegebied Zeumeren trekt jaarlijks zo'n 400 duizend bezoekers!
Zomer in Gelderland is in Voorthuizen te gast op het Bunckmanplein. Dat plein is genoemd naar de reus Bunckman. Wie dat verhaal leest weet dat sagen en legenden hier op de Veluwe springlevend zijn!
Voorthuizen heeft ook een grote geloofsgemeenschap. In één van de kerken in Voorthuizen bespeelt Gert van Hoef het orgel. Gert is gek van dat instrument en liet in het programma Gelderse Koppen zien dat het orgel niet alleen een instrument van vroeger is met oude muziek:
Zomer in Gelderland was al eerder in Voorthuizen. Als de sfeer dit jaar gelijk is aan de uitzending die we er in 2012 maakten zijn wij van Zomer in Gelderland tevreden.
De meeste teams sturen ons braaf een teamfoto toe, maar Voorthuizen doet de 2.0 versie: een filmpje! Tuurlijk, why not?!
Je vindt ons op vrijdag 11 augustus de gehele dag met radio, tv & web op het Bunckmanplein. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!