Nieuws

Zomer in Gelderland: Geesteren

Geesteren ligt 6,2 kilometer en 9 minuten rijden af van een ander dorp dat we bezoeken met Zomer in Gelderland dit jaar; Haarlo. Dat kon nog wel eens een aardige strijd worden tussen die twee...
GEESTEREN - Geesteren ligt 6,2 kilometer en 9 minuten rijden af van een ander dorp dat we bezoeken met Zomer in Gelderland dit jaar; Haarlo. Dat kon nog wel eens een aardige strijd worden tussen die twee...
Geesteren heeft een aantal prachtige tradities en zo hoort dat ook in de Achterhoek. Wat te denken van de traditie rond oud en nieuw...Als de klok 12 keer heeft geslagen en nieuwe jaar dus aanbreekt klinkt er vanaf de toren van de kerk het lied 'Uren, Dagen, Maanden, Jaren...' Leden van muziekvereniging Amicitia verzorgen dit. Als het lied klaar is blaast een trompettist vanaf de hoogste verdieping van de toren een reveille.
En zo zijn er meer tradities. Het Piepkesbal bijvoorbeeld, een bijzonder evenement in Geesteren. Ooit ontstaan uit een verjaardagsfeest en nu inmiddels al een jarenlange traditie.
Op YouTube is een prachtig filmpje te vinden over Geesteren in de jaren 60.
Maar Geesteren is niet een dorp om in het verleden te blijven hangen hoor. Niets van dat. Geesteren heeft bijvoorbeeld Antoinette Hennink, Nederlands kampioen judo en een ware inspiratiebron.

Go Team Geesteren!

Coach Wily Erinkveld heeft de vlag al uitgehangen want samen met Alex Arentsen, Sandra ter Haar, Leon te Slaa, Dorien Berenschot, Rob Geverink, Gerrit Rensink, Gerbert Kleine, Kirsten Klein Willink en Iris Erinkveld kan hij de strijd zeker aan. Met het gewonnen geld willen ze een brunch gaan organiseren voor het hele dorp. Dus komt allen! 24 augustus op het Kerkplein. 
Je vindt ons op donderdag 24 augustus de gehele dag met radio, tv & web op het Kerkplein. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!