Nieuws

Zomer in Gelderland: Oostendorp

Is Oostendorp nou een dorp of een wijk van Elburg? Ze hebben een eigen plaatsnaambord, maar geen eigen postcode...zeg het maar. Wij van Zomer in Gelderland vinden in elk geval dat Oostendorp absoluut de moeite van het bezoeken waard is!
ELBURG - Is Oostendorp nou een dorp of een wijk van Elburg? Ze hebben een eigen plaatsnaambord, maar geen eigen postcode...zeg het maar. Wij van Zomer in Gelderland vinden in elk geval dat Oostendorp absoluut de moeite van het bezoeken waard is!
Laten we eens beginnen om Team Oostendorp aan u voor te stellen:
Begin juli vonden in Oostendorp de Oostendorpdagen plaats. Het team heeft zich daar tijdens de historische optocht alvast voorgesteld aan het publiek. En zo hoort het natuurlijjk!
Oostendorp ligt dus tegen Elburg aan, Sterker nog, het gemeentehuis van Elburg staat in Oostendorp. Oostendorp heeft een beeldbepalende stellingmolen; De Tijd.
Over die molen was een jaar of twee geleden nogal wat te doen. En de molen heeft ook een beetje zijn eigen koor; De Meulezangers
Oostendorp heeft een eigen schietvereniging die door enkele leden beroemd werd in het hele land. Dick Boschman leerde er bijvoorbeeld schieten en deed dat zo goed dat hij twee keer deelnam aan de Olympische Spelen, in 2000 en 2004. En Eibert Pieper is er lid. Eibert is blind maar won al diverse nationale titels:
En Oostendorp heeft de christelijke muziekvereniging Excelsior die meedoet aan belangrijke landelijke wedstrijden:
Je vindt ons op maandag 21 augustus de gehele dag met radio, tv & web bij de Prins Willem Alexanderschool. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!