Nieuws

Zomer in Gelderland: Ederveen

Een nieuwkomer dit jaar: Ederveen! Onder de rook van Ede bevindt zich dit dorpje met iets meer dan 3300 inwoners.
EDERVEEN - Een nieuwkomer dit jaar: Ederveen! Onder de rook van Ede bevindt zich dit dorpje met iets meer dan 3300 inwoners.
Ederveen was er als een van de eerste plaatsen bij. Al ergens begin 2017 ontstonden er aan een tafel in Café Marktzicht de geniale plannen om mee te doen met ons programma, zie hier: op vrijdag 18 augustus landen wij met onze karavaan in het mooie Ederveen.

Lief klein egeltje...

...had een vliegje op zijn neus. We willen beginnen met iets heel erg liefs: namelijk kindjes die een egeltje ontdekken in Ederveen. Daar word je toch blij van? 

Van turf naar ei

In de 17e eeuw is men hier begonnen met turf steken, door het turf steken is het zogenoemde ‘slagenlandschap’, lange smalle percelen met sloten, ontstaan. In de 20e eeuw is de eierhandel heel belangrijk geweest voor Ederveen. De eiermarkt werd gehouden in het marktgebouw en is nog steeds eigendom van de marktvereniging.

Rennen!

Niet alleen cultureel en natuurlijk zijn ze onderlegd, die Ederveners. Er is namelijk ook een levendige hardloopvereniging, LVE (Loop Vereniging Ederveen), met zo'n 125 leden. Zij organiseren jaarlijks het Rondje om Ederveen. Niet heel gek om hier te rennen, gezien de prachtige omgeving waar je helemaal los kunt. 

Verenigen maar!

Het blijft niet bij een hardloopvereniging. Ederveen staat bol van verenigingen. Je kunt er gymmen, volleyballen, zingen, muziek maken en een potje tennissen. Maar ook is er een imkervereniging, een oranjecomite en de vereniging Oud Ederveen. Oud zijn de leden dan weer niet, de jeugd zit actief in die verenigingen, want je weet toch: de jeugd heeft de toekomst! 

Team Ederveen

Aan verenigingen en samenhang dus geen gebrek daar in 't Ederveense. Nu nog kijken of ze dit ook waar gaan maken, door een fantastische uitzending neer te zetten! Deze 10 toppers gaan het doen:
Je vindt ons op vrijdag 18 augustus de gehele dag met radio, tv & web bij Dorpshuis De Zicht. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!