Nieuws

Zomer in Gelderland: IJzendoorn

Weer zo'n plekkie waarvan je denkt: bestaat het? Jawel, het bestaat! IJzendoorn heeft zowaar 1000 inwoners en is een dorp in de gemeente Echteld.
IJZENDOORN - Weer zo'n plekkie waarvan je denkt: bestaat het? Jawel, het bestaat! IJzendoorn heeft zowaar 1000 inwoners en is een dorp in de gemeente Echteld.
En dit dorp ligt ook nog eens prachtig, namelijk net boven de waal. Dat levert mooie plaatjes op:

Pulle pulle!

Al deze rust is ver te zoeken wanneer het weer tijd is voor tractorpulling! Dit jaar vindt op 14 juli de 9e editie plaats, en heel de Betuwe gaat dan lekker los in de modder:

Hoge Heerlijkheid

Wist je dat IJzendoorn van oorsprong een Hoge Heerlijkheid was? Dit betekent dat ze helemaal autonoom waren daar, met lekker hun eigen regeltjes en wetten. Rechtspraak, belasting, straffen, jacht & visserij...ze bepaalden het allemaal zelf :-) We zijn natuurlijk benieuwd hoeveel er van die autonomie over is gebleven, en dat gaan we op donderdag 17 augustus ontdekken!

BEDANKT!

Team IJzendoorn wil met het geld dat ze verdienen tijdens Zomer in Gelderland alle inwoners van het dorp bedanken. 'Het wordt een dag voor jong en oud met een hapje en een drankje', aldus coach Mark van Daatselaar. Samen met zijn team wil hij dus zoveel mogelijk geld ophalen voor het hele dorp! Anton van Dodeweerd, Geert Derksen, Quentin van de Berg, Hindry Bos, Kees Hak, Roland Leeuw, Edgar Leeuw, Mien de Langen en Wesley de Koning zetten de schouders er onder. Een ijzersterk team! Op 17 augustus staan we bij het dorpshuis Ons Tehuis.  
Je vindt ons op donderdag 17 augustus de gehele dag met radio, tv & web bij Dorpshuis Ons Tehuis. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!