Nieuws

Zomer in Gelderland: Haarlo

Haarlo kreeg in 1980 zelfs landelijke bekendheid door een van de grootste muntvondsten ooit in Nederland
HAARLO - Haarlo kreeg in 1980 zelfs landelijke bekendheid door een van de grootste muntvondsten ooit in Nederland
Een deel van de munten is te zien in Museum De Scheper in Eibergen.Er werden elfhonderd zilveren munten, waaronder Engelse en Schotse pennies, Franse, Brabantse en Gelderse munten en een groot aantal penningen uit onder meer Münster en Recklinghausen opgegraven. De munten stammen uit de dertiende eeuw en waren verpakt in een steengoed kruik.  
Haarlo heeft de Kluntjespot, een prachtig oud achthoekig kerkje dat zijn naam dankt aan de vorm van een oude suikerpot, een klontjespot; Kluntjespot dus.
Dat ze in Haarlo van tradities houden was te zien bij het huwelijk van Mielke en Harm van Egmond
Reisfotograaf Hans Hendriksen maakte een mooie beeldcompilatie van oude ansichten en foto's van Haarlo en haar inwoners van toen en nu. 

Gooooo Haaaarlooooo!

Met een coach als Dinand Mengerink moet het wel goed komen tijdens de uitzending op 15 augustus. Zijn teamleden Erwin Wunnekink, Lisanne Prinsen, Bart Lerink, Annie Nijhuis, Geert-Jan Jeursen, Rebecca Meijerink, Denise Prinsen, Hugo Boom en Henk Lever zijn in topvorm. Kom je ook? We staan op de parkeerplaats bij Prinsen. 
Je vindt ons op dinsdag 15 augustus de gehele dag met radio, tv & web bij Café Prinsen. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!