Nieuws

Zomer in Gelderland: Puiflijk

Uiteraard slaan we ook dit jaar Het land van Maas en Waal niet over tijdens de zomertour. 10 augustus nemen we de afslag naar Puiflijk om daar feest te vieren bij Dorpshuis De Lier.
PUIFLIJK - Uiteraard slaan we ook dit jaar Het land van Maas en Waal niet over tijdens de zomertour. 10 augustus nemen we de afslag naar Puiflijk om daar feest te vieren bij Dorpshuis De Lier.
Alaaf!
En bij dat dorpshuis is er meer dan 50 jaar geleden voor het eerst carnaval gevierd en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds een groot feest. Met een eigen Raad van Elf van CV de Torenuilen en natuurlijk een grote optocht. Wil je er een keer bij zijn? Zet vast in je agenda: 18 februari 2018 om 14:11 begint de optocht. 
Met 1208 inwoners zit Puiflijk een middenmoot qua inwoneraantal. Maar als Puiflijk Noord, oftewel Druten zuid, ook komt dan wordt het dringen op het plein. 
De toren van Puiflijk 
Als je door het dorp rijdt kan je er bijna niet omheen. Boven op de heuvel staat een oude toren. Deze toren is het laatste bewijs van het bestaan van de oude Johannes de Doperkerk uit de 12e eeuw. De toren ziet er piekfijn uit omdat hij in 1980 nog is gerestaureerd. 

Puik team!

Coach Machteld Walraven staat te springen om zoveel mogelijk euro's binnen te slepen voor hun goede doel. Samen met Ruben Schiks, Tom van de Geijn, Peter van Ooijen, Henry Reijnen, Harm Megens, Paméla van As, Gerard Gerrits, Gerard van der Graaf en Marian Drost moet dat helemaal goed komen. 
Je vindt ons op donderdag 10 augustus de gehele dag met radio, tv & web bij Dorpshuis De Lier. Zorg dat je er sowieso om 18.00 uur bent, dan gaan we publiek tellen. Graag tot dan!