Nieuws

Bestuurder Hans Veldhorst vertrekt bij De Graafschap

Hans Veldhorst vertrekt bij De Graafschap als dagelijks bestuurder
Algemeen bestuurder Hans Veldhorst stopt zijn werkzaamheden bij De Graafschap. Hij was sinds januari 2015 als onbezoldigd bestuurslid aan de club verbonden.
DOETINCHEM - Algemeen bestuurder Hans Veldhorst stopt zijn werkzaamheden bij De Graafschap. Hij was sinds januari 2015 als onbezoldigd bestuurslid aan de club verbonden.
De Achterhoeker, tevens een belangrijk investeerder op de achtergrond bij De Graafschap, zegt niet langer de tijd te kunnen vinden om zoveel uren te kunnen vrijmaken voor de functie. Veldhorst was bijna dagelijks op het stadion te vinden en gaf leiding aan het kantoorpersoneel op De Vijverberg.

Onrust en onduidelijkheid

Veldhorst deed zijn werkzaamheden in Doetinchem op vrijwillige basis. Hij begon in januari 2015 toen de club in zwaar weer verkeerde. 'We waren zo goed als failliet', zegt hij. 'Organisatorisch was er veel onrust en onduidelijkheid. Supportes en sponsors bleven weg en er was veel negatief sentiment.'

Bijzonder zwaar

'Wat natuurlijk enorm heeft geholpen was de promotie in 2015, maar ook los daarvan hebben we de afgelopen twee jaar grote stappen kunnen zetten', aldus Veldhorst. 'Werken voor een betaald voetbal organisatie is bijzonder zwaar. Ik wil nu ook wat tijd overhouden voor andere dingen die ik leuk vind.'
Wie de werkzaamheden van Veldhorst gaat overnemen bij De Graafschap, is nog niet bekend.