Nieuws

Wilco Viets neergestoken in Putten

PUTTEN - Wilco Viets, één van de twee ten onrechte veroordeelde mannen in de Puttense moordzaak, is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij de steekpartij in Putten. Dat melden Peter R. de Vries en Anja du Bois, de vrouw van Herman du Bois.
De politie hield na de steekpartij een man en een vrouw uit Noordwijkerhout aan. Die waren na de steekpartij gevlucht naar het Fontanusplein. Toen de agenten het stel daar wilde arresteren zette de man een mes op de keel van de vrouw. De politie voelde zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. De man liet het mes vallen en beide konden worden aangehouden. Volgens Peter R. de Vries is er geen verband tussen de steekpartij en de Puttense moordzaak. De politie wil en kan niet bevestigen of het inderdaad om Viets gaat. 'Wij noemen nooit een naam van een slachtoffer', aldus een woordvoerder.
Volgens De Vries is Viets tien keer gestoken toen hij het duo man wilde helpen. Ook zou hij hebben geprobeerd de dochter van Viets aan te vallen. De Vries meldt dat het slachtoffer inmiddels is geopereerd en buiten levensgevaar verkeert. 
De aangehouden man en vrouw zouden eerder die avond een golf van vernielingen hebben aangericht. Ze probeerden brand te stichten op een camping aan de Poolseweg. Ook kwam er een melding van een inbraak aan de Veenhuizerveldweg. De politie onderzoekt nog of het duo daar ook van verdacht wordt. 
Du Bois en Viets werden in 2002 na zeven jaar cel vrijgesproken voor de moord op Christel Ambrosius.