Nieuws

De uittips van Esther: festivals, dansen en schapen kijken

ARNHEM - Heerlijk zomerweer komend weekend en je wilt erop uit? De redactie van UIT met Esther helpt je een handje. Een greep uit het aanbod.

Manana Manana

Vandaag is Manana Manana begonnen. Voor het eerst wordt het meest relaxte festival van Nederland gehouden in de tuin van Kasteel Vorden. Dansen, drinken, vuurtje stoken, lekker vissen en barbecuen en dat alles onder het genot van lekkere muziek. Dat is Manana Manana. Vergeet niet je eigen instrument mee te nemen voor de juiste vibe. Het festival duurt nog tot zondagavond. 
Zie ook website

Griezelen in de Theaterkerk Bemmel

Deon Meyer, de internationaal bekroonde thrillerauteur uit Zuid-Afrika leest zaterdag voor uit eigen werk in de Theaterkerk Bemmel. Het bezoek vindt plaats in het kader van De Spannende Boeken Weken, o.a. georganiseerd door boekhandel Polman.
Meer info website

Feelfree festival

Ben je meer van de elektronische dance muziek. Dan kun je een stukje verder in de Achterhoek naar het FeelFree festival bij het strandbad Winterswijk. Op zaterdag knallen de beats van dj`s van over de hele wereld uit de boksen. Je kan helemaal los gaan en daarna lekker even opladen met een cocktail aan de waterkant.
Voor meer info kijk hier

DKW dag in Elburg

Glimmende oude bolides en motoren rijden door de straten van Elburg tijdens de DKW dag. tussen 9:30 en 10:00 worden de auto's verwacht die zich zullen inschrijven voor het evenement. Voorafgaand aan de dag staan de auto's opgesteld in de omgeving van de Beekstraat. Tijdens deze dag zijn bijna alle producties van het merk DKW te zien, ook is er een niet gerestaureerde junior te zien. DKW is de voorloper van het automerk Audi. 

Schaapscheerdersfeest Rheden

En in Rheden zijn de schapen klaar om hun jasje uit te trekken. Want voor de 50ste keer vindt daar het schaapscheerdersfeest plaats op zaterdag. Er is een braderie, spelletjes voor de kinderen en 100 schapen zullen ouderwets met schaar geknipt worden.
Zie ook deze website

Keti Koti Festival 2017

Met het jaarlijkse Keti Koti Festival staat het Afrika Museum in Berg en Dal stil bij het slavernijverleden en wordt er samen gekeken naar de toekomst; het draait om vieren van vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Het festival wordt op traditionele wijze geopend door winti priester Marian Markelo. Er is muziek in de vorm Psoko Psalm, klaag- en troostliederen door Black Harmony en kasekomuziek van Sabakoe en Corona. Daarnaast zijn er creatieve workshops te volgen en is er een grote Caraïbische markt.
Meer info op de website van Keti Koti

Eigenwijs festival

Dit festival is het ideale evenement om je te oriënteren op het gebied van sjamanisme, hekserij, natuurlijke beleving en o.a. heidendom. Vanaf vandaag tot en met zondag kun je talloze workshops volgen, kennis en inzichten krijgen tijdens interessante lezingen, genieten van muziek, voorstellingen en verhalen.
Zie hier de website 

Zomerjeuk festival

Eindelijk is het weer zomer, eindelijk genieten van lange dagen en mooi weer. Op zaterdag 17 juni is het zover; de eerste editie van het kleinste festival van Nederland: ZOMERJEUK! Aan alles is natuurlijk gedacht, zo kun je je buik rond eten bij onze twee foodtrucks, en is er zelfs een cocktailbar om al je doordeweekse ellende weg te spoelen! Dit kan allemaal omdat we een soort van kinderdagverblijf hebben opgezet voor de kleine festivalgangers. Lekker benen breken tijdens een potje Twister of kokosnoot bowlen!
Website Zomerjeuk festival
 

Expositie Dutch Bike

Van een fiets met een 3D-geprint zadel tot een complete fiets van volledig recyclebare kunststof, van een ‘slimme’ fiets tot een geavanceerde ligfiets. Onder de naam Dutch Bike is het nieuwste, beste en meest bijzondere op het gebied van het Nederlands fietsontwerp te zien op een tentoonstelling in de binnenstad van Arnhem. Met futuristische concept-bikes, topmodellen van bekende merken, prototypes van designers en speciale ontwerpen van kleine bedrijven en producenten in nichemarkten. De expositie is tot en met 25 juni nog te zien. 
 Kijk hier voor meer informatie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!