Nieuws

Verdachte doden man in Wageningen langer in de cel

De 21-jarige Wageninger die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 54-jarige plaatsgenoot, blijft twee weken langer in voorarrest zitten. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank Gelderland. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De 21-jarige Wageninger die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 54-jarige plaatsgenoot, blijft twee weken langer in voorarrest zitten. Dat meldt een woordvoerder van de rechtbank Gelderland.
Het lichaam van het 54-jarige slachtoffer werd woensdag gevonden ter hoogte van de Gruttoweide in Wageningen. De politie meldde in eerste instantie dat de dode om het leven was gekomen bij snoeiwerkzaamheden, maar trok dat bericht later in. Nu wordt rekening gehouden met een misdrijf. 
Diezelfde dag werd de 21-jarige verdachte aangehouden op de Mondriaanlaan. Hij had zelf de politie gebeld. Het slachtoffer en de verdachte werkten in opdracht van de gemeente.

'Rode zakdoek over hoofd'

Een getuige zag de dode man liggen. Volgens hem 'leek het wel alsof hij een rode zakdoek over zijn hoofd had', refererend aan de verminking van het slachtoffer. De politie wilde daar geen uitspraken over doen. 
Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag heeft vrijdag sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!