Nieuws

Weer een gek verkeersbord: pas op voor overstekende obers

Wethouder Han ter Maat (rechts) overhandigt het bord aan Tom Kool (midden en Erik van der Kolk (links).
In de binnenstad van Wageningen hangen vier nieuwe waarschuwingsborden die waarschuwen voor overstekende obers. © Gemeente Wageningen
WAGENINGEN - In de binnenstad van Wageningen hangen vier nieuwe waarschuwingsborden die waarschuwen voor overstekende obers.
Het gaat om een ludieke actie van de gemeente Wageningen, waarmee ze fietsers wijzen op obers die de straat oversteken naar het terras. Het gebeurt volgens de gemeente regelmatig dat de obers van café De Vlaamsche Reus en het Poorthuys bijna omver worden gereden door fietsers.
Bij het Poorthuys aan de Beuningstraat geldt een fietsverbod, alleen houden veel fietsers zich daar niet aan. Op het deel van de Hoogstraat bij de Vlaamsche Reus geldt geen fietsverbod.
Wageningen laat meer fietsenstallingen plaatsen, zodat fietsers verleid worden het centrum te voet te verkennen. Tegelijk wil de gemeente het centrum ook bereikbaar houden. Daarom is gekozen voor een ludieke actie en niet voor het instellen van een fietsverbod voor dit gedeelte van de Hoogstraat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!