Nieuws

'Verdachte (14) uit Lunteren misbruikte Romy'; school reageert geschokt

De jongen uit Lunteren die ervan wordt verdacht de 14-jarige Romy uit Hoevelaken om het leven te hebben gebracht, wordt er ook van verdacht haar te hebben misbruikt. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). © Omroep Gelderland
ARNHEM - De jongen uit Lunteren die ervan wordt verdacht de 14-jarige Romy uit Hoevelaken om het leven te hebben gebracht, wordt er ook van verdacht haar te hebben misbruikt. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
De jongen, ook 14, wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De verdachte en Romy kenden elkaar van school, meldt het OM. In een verklaring laat directeur Jan Hofman van de J.H. Donnerschool in De Glind weten geschokt te zijn. 'Dit nieuws raakt ons allemaal bijzonder. Bestuur, directie, medewerkers, leerlingen én ouders.'

'Opnieuw een van ons'

Hij schrijft verder: 'Opnieuw een van ons dus. Wij wáren al verslagen door het plotselinge overlijden van Romy. De verslagenheid heeft – met de recente berichtgeving van het Openbaar Ministerie – een nieuwe lading gekregen.'
Bij Hofman en zijn collega's leven veel vragen. 'We weten dat we wellicht nooit op álle vragen een antwoord zullen krijgen. We weten wél dat we met elkaar de weg die vóór ons ligt, moeten lopen. We doen dat met oog, oor en hart voor elkaar.'
Verslaggever Justin Hendriks spreekt op Radio Gelderland van een tragische wending in de zaak nu de jongen uit Lunteren nu ook wordt verdacht van seksueel misbruik:
Het levenloze lichaam van Romy werd vrijdag gevonden in Achterveld.
Burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk waaronder Hoevelaken valt, laat weten kennis te hebben genomen van de verdenking door Justitie. Verder heeft hij geen commentaar.

Morgen beslissing over hechtenis

De rechter-commissaris beslist morgen of de jongen in hechtenis blijft. Intussen gaat het onderzoek door. In het belang van de leeftijd van de betrokkenen en het feit dat de jonge verdachte in beperking zit, doet het OM verder geen mededelingen.
Ook de jongen van 16 uit Den Bosch die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Justitie meldt desgevraagd dat er geen aanwijzingen zijn dat het overlijden van beide meisjes met elkaar te maken heeft.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!