Nieuws

Bronckhorst overlegt toekomst met inwoners

Het college van Bronckhorst gaat op evenementen in gesprek met inwoners om de toekomst van de gemeente te bespreken. De burgemeester en wethouders doen dat naar aanleiding van de veranderende bevolkingssamenstelling. © REGIO8
ULFT - Het college van Bronckhorst gaat op evenementen in gesprek met inwoners om de toekomst van de gemeente te bespreken. De burgemeester en wethouders doen dat naar aanleiding van de veranderende bevolkingssamenstelling.
'We gaan in gesprek om te bekijken of initiatieven die inwoners, verenigingen, ondernemers en wij als gemeente wél of juist niet inzetten, aansluiten bij het Bronckhorst van nu en het Bronckhorst dat zij in de toekomst graag zien', vertelt burgemeester Marianne Besselink over het plan. 'Want zeker is dat in Bronckhorst kansen zijn, dat we van aanpakken weten en samen veel aan kunnen. Ook als er dingen veranderen. We willen die kansen graag waarmaken, samen met inwoners'
Bronckhorst heeft te maken met een flinke krimp. De prognose in 2030 is een afname van maar liefst zeven procent. Over de afgelopen tien jaar is de bevolking met ruim drie procent afgenomen. Dat komt doordat er minder kinderen worden geboren en dat de jongeren die er zijn, in veel gevallen naar Doetinchem, Enschede of Nijmegen verhuizen vanwege hun studie of werk. Ook andere gemeenten hebben last van de bevolkingskrimp en willen hulp van Den Haag bij het bestrijden van de negatieve gevolgen zoals leegstand.
De gemeente trapt het project ‘de boer op’ donderdagavond 15 juni af op Mañana Mañana. Het college is na het festival in Vorden ook aanwezig bij onder meerde avondwandeltocht in Halle, de weekmarkt in Hengelo en de zwemvierdaagse in Steenderen.