Nieuws

Bibliotheek Gelderland-Zuid schaft boete nog niet af

Bibliotheekvestigingen in Gelderland-Zuid doet de boete niet in de ban. De 24 vestigingen in onder meer Nijmegen, Beuningen, Ewijk en Malden sluiten niet uit dat boetes ooit in de ban gaan, maar doen dit vooralsnog niet. © flckr
NIJMEGEN - Bibliotheekvestigingen in Gelderland-Zuid doet de boete niet in de ban. De 24 vestigingen in onder meer Nijmegen, Beuningen, Ewijk en Malden sluiten niet uit dat boetes ooit in de ban gaan, maar doen dit vooralsnog niet.
In ongeveer een derde van Nederland worden bibliotheekboetes afgeschaft. Veel bibliotheken zitten weer in de lift en er is een kleine stijging te zien in het aantal leden. Het afschaffen van de boete zorgt voor veel bibliotheken een prettigere sfeer, waardoor lezers eerder geneigd zijn terug te komen.
In de vestigingen van Gelderland-Zuid wordt de boete niet afgeschaft, maar zijn de bedragen ook weer niet gigantisch. Per dag wordt 15 cent gerekend en als het bedrag oploopt tot 5 euro krijgt de lezer een bericht. De uiteindelijke boete loopt op tot de waarde van het boek.