Nieuws

Bureau GLD 07 juni 2017

In deze uitzending bizarre beelden van een mislukte ramkraak in Nijmegen, een meisje van 17 wordt in een berm in Arnhem gevonden en weet pas na dagen te vertellen wat er gebeurt is, in Varsseveld wordt een man van zijn vrijheid beroofd en verschillende pinpasdieven.
ARNHEM - In deze uitzending bizarre beelden van een mislukte ramkraak in Nijmegen, een meisje van 17 wordt in een berm in Arnhem gevonden en weet pas na dagen te vertellen wat er gebeurt is, in Varsseveld wordt een man van zijn vrijheid beroofd en verschillende pinpasdieven.

Ramkraker parkeert auto in supermarkt

Op vrijdag 12 mei rond 9 uur in de morgen scheurt een Opel Corsa over een plein voor supermarkt Emté in Nijmegen aan de Hatertseweg. Voor de deur van de supermarkt parkeert de ramkraker de auto om vervolgens naar binnen te rijden.

Auto ramt pinautomaat

In de supermarkt rijdt de verdachte meerdere keren tegen de pinautomaat, zonder resultaat. Zonder buit vertrekt de man weer. Met hoge snelheid rijdt de auto weg, mensen op straat moeten wegspringen voor de snel naderende auto.

Man verkent de zaak

Kort voordat de man met de auto de supermarkt inrijdt loopt de man over het plein in Nijmegen. Hier is een deel van zijn gezicht te zien. Wie herkent de man? Tip nu de politie!

Tips

De politie kan nog informatie gebruiken in de volgende zaken. Dit stel weet ruim 5000 euro buit te maken nadat ze een pinpas hebben gestolen in Arnhem. De politie hoort nog graag wie het zijn.
Ook deze mannen worden nog gezocht: ze gebruiken een gestolen tankpas meerdere keren.
En de man met de hond in Twello heeft zich nog niet gemeld. We lieten vorige week beelden zien van de man, hij is mogelijk een belangrijke getuige van brandstichting bij een jaren 30 villa in Twello. 
Een slachtoffer op straat vinden die niet kan vertellen wat we gebeurd is. De politie staat eind mei voor een raadsel als ze een zwaargewond meisje in de berm langs de weg vinden.

Meisje in berm gevonden door voorbijgangers

Op 31 mei wordt een meisje gewond gevonden in de berm op de kruising van de Westervoortsedijk en de Zevenaarseweg. Wat er is gebeurd, is een groot raadsel, het meisje is niet aanspreekbaar en wordt met hoofdletsel naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Bevangen door de hitte

Op de plek waar ze gevonden is, zijn geen sporen te vinden en op haar fiets zitten wat kleine krasjes. In eerste instantie dachten de politie dat ze bevangen is door de hitte van die dag. Maar het wordt anders als het meisje zich opeens wat herinnert. Pas eind vorige week redt het slachtoffer het om te praten. Dan vertelt ze dat ze is aangereden door een glimmende, zwarte scooter. De politie wil natuurlijk graag weten of er getuigen zijn die die woensdag 31 mei tussen 10 en 11.30 uur iets hebben gezien van een aanrijding tussen het meisje en zo’n scooter.
Het kan ook zijn dat de bestuurder van de scooter niets gemerkt heeft van een aanrijding of niet gemerkt heeft dat het meisje is gevallen. 

Diefstal pinpas Apeldoorn

Een vrouw wordt in Apeldoorn slachtoffer van zakkenrollers. Ze is met haar dochter op 10 maart aan het winkelen in Apeldoorn. Als ze een loempiaatje willen halen komt ze erachter dat haar portemonnee weg is. Met haar pas wordt even later gepind.
Deze vrouw is verdachte in deze zaak. Hier gebruikt ze de gestolen pinpas bij de Rabobank aan het Marktplein in Apeldoorn, ze pint 1000 euro. In de portemonnee van het slachtoffer zat verder nog een pinpas die verder niet gebruikt is, 100 euro, een rijbewijs en verschillende pasjes.

Diefstal pinpas Nunspeet

Eind maart doet een vrouw boodschappen bij de Lidl in Nunspeet. Na het het afrekenen doet ze haar portemonnee in haar fietstas. Maar een dag later ontdekt ze dat ze haar portemonnee kwijt is. 
Deze vrouw gebruikt de pinpas, als het slachtoffer ontdekt dat de portemonnee weg is, wil ze haar pas laten blokken. Maar dan komt ze er achter dat er al drie geprobeerd is om te pinnen. De verdachte probeert drie keer 1250 euro op te nemen, maar vult de verkeerde pincode in. Daarna probeert ze ook nog 70 euro te pinnen. Als ook dat niet lukt rent ze weg.