Nieuws

Dorpshuis Maurik mogelijk gesloopt: verenigingen verontwaardigd

Dorpshuis 't Klokhuis in Maurik kan haar deuren het beste sluiten. Dat vindt het college van de gemeente Buren. Verenigingen die gebruikmaken van het dorpshuis reageren verontwaardigd. © Omroep Gelderland
MAURIK - Dorpshuis 't Klokhuis in Maurik kan haar deuren het beste sluiten. Dat vindt het college van de gemeente Buren. Verenigingen die gebruikmaken van het dorpshuis reageren verontwaardigd.
De raad van de gemeente Buren vergaderde dinsdagavond over de toekomst van verschillende accommodaties binnen de gemeente. Dorpshuis 't Klokhuis is een van die accommodaties. 

Verenigingen verhuizen?

Als 't Klokhuis gesloten en gesloopt wordt, moeten verschillende verenigingen, zoals muziekvereniging Kust en Vriendschap, elders worden ondergebracht. 
Het college heeft nog geen concreet plan voor alternatieve locaties. Wel werden tijdens de vergadering een aantal opties genoemd, waaronder het gedeeltelijk leegstaande gemeentehuis in Maurik en de nog nieuw te bouwen sporthal in Maurik-Oost.

Minder accommodaties nodig

Het college heeft gekeken naar alle accommodaties in en rond Maurik. Veel daarvan worden onvoldoende gebruikt. Dat moet en kan anders, vindt het college van B&W. Zij willen minder accommodaties van hogere kwaliteit die beter gebruikt worden. Zo gebruik je het bestaande budget efficiënter, is de gedachte.
De verenigingen die gebruik maken van 't Klokhuis zijn het niet met het college eens. Zij denken met een relatief kleine investering nog jaren met het gebouw door te kunnen. Muziekvereniging Kust en Vriendschap heeft daarom aangekondigd met een alternatief plan te komen om zo hun toekomst veilig te stellen. 
Over drie weken neemt de gemeenteraad van Buren een besluit.