Nieuws

Identiteit overleden meisje (14) uit Hoevelaken bekend

Het meisje dat vrijdag dood werd gevonden in Achterveld is de 14-jarige Romy uit Hoevelaken. Volgens de politie is ze door geweld om het leven gekomen. © Omroep Gelderland
HOEVELAKEN - Het meisje dat vrijdag dood werd gevonden in Achterveld is de 14-jarige Romy uit Hoevelaken. Volgens de politie is ze door geweld om het leven gekomen.
Haar Facebookpagina is zaterdag aan het einde van de avond op zwart gezet. De reacties stromen daarop binnen. Veel mensen hebben het zwaar met haar overlijden en tonen hun medeleven.
De politie doet onderzoek naar de dood van het meisje. Haar lichaam werd vrijdagmiddag gevonden in het water door iemand die daar zijn hond aan het uitlaten was.
Na de melding zette de politie de omgeving groots af voor onderzoek, waarbij speurhonden werden ingezet. Met behulp van een politiehelikopter werden overzichtsfoto's van de omgeving gemaakt.

Onderweg ging het mis

Het meisje stond niet als vermist opgegeven, maar kwam vrijdagmiddag niet uit school terug. De vader van het slachtoffer is zelf nog op zoek gegaan naar zijn dochter. Hij zag daarna in Achterveld de politie zoeken. Agenten hebben hem op de hoogte gesteld en naar huis gebracht.
 'Zij is gewoon uit school, denken wij, weggegaan en fietste via Achterveld zo naar Hoevelaken toe. Uiteindelijk is er in Achterveld iets misgegaan', legt politiewoordvoerder Bernhard Jens uit.
De politie heeft voldoende sporen gevonden om uit te gaan van een misdrijf. 'Die sporen kunnen we nog niet delen met jullie.' Er zit een groot rechercheteam op de zaak. Een dader is nog niet in beeld. 'Daar is het nog te vroeg voor. Wij nu bezig om te kijken of we kunnen reconstrueren wat er nou gebeurd is.'
Mensen die vrijdagmiddag in Achterveld iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!