Nieuws

Gevlucht naar Gelderland: Aflevering 1 - 5 juni 2017

In aflevering 1 is André o.a. op bezoek bij Sjax de Bekker. Deze Nijmeegse muzikant heeft op eigen initiatief enkele vluchtelingen de Nederlandse taal geleerd d.m.v. muziek te maken.
ARNHEM - In aflevering 1 is André o.a. op bezoek bij Sjax de Bekker. Deze Nijmeegse muzikant heeft op eigen initiatief enkele vluchtelingen de Nederlandse taal geleerd d.m.v. muziek te maken.
Met enkelen van hen treedt hij nog steeds op. Twee ‘leerlingen’ van hem hebben vorig jaar zelfs met Claudia de Breij door het hele land mogen touren voor haar oudejaarsconference! Verder volgt André Wahhab Hassoo in de voorbereidingen op zijn deelname aan de Men Universe verkiezing die 20 mei plaatsvond. Sporten, catwalk loopje oefenen, maar natuurlijk ook zijn persoonlijke verhaal; alles komt voorbij.
Een belangrijk onderdeel rondom vluchtelingen is de integratie in onze maatschappij. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld feest vieren met Nederlanders tijdens één van de nationale feestdagen. André is daarom op Koningsdag in Lienden geweest waar ze vluchtelingen uit de nabije omgeving actief betrekken bij deze typisch Nederlandse dag en de vluchtelingen lieten de lokale bevolking een stukje van hun cultuur proeven.
Dit en meer zie je maandag 5 juni om 17:20 uur op Omroep Gelderland. De uitzending wordt elk uur herhaald.