Nieuws

1000 knuffels voor zieke kinderen

In vier Gelderse ziekenhuizen krijgen zieke kinderen deze donderdag knuffelbeesten om ze een hart onder de riem te steken. Ze krijgen de knuffels van het bedrijf Clean Lease, dat textiel reinigt van ziekenhuizen en zorginstellingen. Het bedrijf wil de kinderen op de Internationale Dag van het Kind verrassen met een cadeau. © Pixabay
ARNHEM - In vier Gelderse ziekenhuizen krijgen zieke kinderen deze donderdag knuffelbeesten om ze een hart onder de riem te steken. Ze krijgen de knuffels van het bedrijf Clean Lease, dat textiel reinigt van ziekenhuizen en zorginstellingen. Het bedrijf wil de kinderen op de Internationale Dag van het Kind verrassen met een cadeau.
Medewerkers van het reinigingsbedrijf vinden dagelijks speelgoedberen, knuffeleenden, speelgoedauto's, bijtringen en barbiepoppen tussen de vuile was. Dat heeft er drie jaar geleden toe geleid dat er een website werd gelanceerd waar kinderen of ouders hun verloren knuffelbeesten kunnen terugvinden. 

'Geen overblijvertjes'

De knuffels die worden uitgedeeld in de ziekenhuizen zijn geen 'overblijvertjes' uit het bestand, verzekert Wilma van der Velden van Clean Lease. Ér zijn heel leuke pakketjes gemaakt met nieuwe knuffels en er zit een leuk boekje bij.'
Van der Velden vertelde erover op Radio Gelderland:
Het bedrijf bezoekt ruim 30 Nederlandse ziekenhuizen. In Gelderland krijgen kinderen in Apeldoorn, Doetinchem, Nijmegen en Zutphen bezoekje.