Nieuws

Bermen worden gemaaid

Het is de laatste tijd prachtig weer. Daardoor staan de bermen in Ede volop in bloei. Het is mooi, maar kan ook gevaar opleveren. Bijvoorbeeld als u door de planten minder zicht heeft op kruispunten. Daarom begint de geeente deze week met het maaien van de bermen.
EDE - Het is de laatste tijd prachtig weer. Daardoor staan de bermen in Ede volop in bloei. Het is mooi, maar kan ook gevaar opleveren. Bijvoorbeeld als u door de planten minder zicht heeft op kruispunten. Daarom begint de geeente deze week met het maaien van de bermen.
De gemeente maait niet alles in één keer. Er wordt gestart in Ede en Bennekom. Tijdens de eerste maaironde maait de gemeente niet alle bermen. Van de bermen die mooi in bloei staan, maaien ze alleen de uitzichthoeken op de kruispunten. De maaironde duurt ongeveer vier weken.

Buitengebied en buitendorpen

De bermen in het buitengebied maaien ze nog voor de zomer. Dat gebeut eerst handmatig rond de verkeersborden en de reflecterende paaltjes in de berm. In het najaar is een tweede maaironde. Dan maaien ze de bermen over de hele breedte. Ook de bermen in Ede en Bennekom zijn dan weer aan de beurt.