Nieuws

Trots op Gelderland uitzending 30 mei

Trots Op Gelderland: van tijdschriften tot voertuigen voor defensie en van chemische stoffen tot kapstokken. Allemaal bij ons in Gelderland bedacht, ontdekt of zelfs uitgevonden. Iedere dinsdag zijn we er met Trots op Gelderland, het programma over innovatie van Omroep Gelderland. Want hier gebeurt het, en daar mogen we trots op zijn!
ARNHEM - Trots Op Gelderland: van tijdschriften tot voertuigen voor defensie en van chemische stoffen tot kapstokken. Allemaal bij ons in Gelderland bedacht, ontdekt of zelfs uitgevonden. Iedere dinsdag zijn we er met Trots op Gelderland, het programma over innovatie van Omroep Gelderland. Want hier gebeurt het, en daar mogen we trots op zijn!
Presentatrice Irene ten Voorde test, probeert en laat zien wat er ontdekt en uitgevonden wordt in het Gelderse.
De laatste uitzending alweer van dit seizoen... Opnieuw vanuit de Achterhoek; een van de meest innovatieve regio's van ons land. Want neem nou het dropje: wij Nederlanders zijn er dol op! We kauwen er per jaar maar liefst 32 miljoen kilo van weg! En een van de meest favoriete dropjes, het kokindje, zag precies 50 jaar geleden het levenslicht in 's-Heerenberg! En dat was eigenlijk een foutje in de productie bij dropproducent Katja Fassin. Foutje, bedankt!
En Irene was bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in klappen opvangen: in ons Gelderse Hengelo maken ze schokdempers die over de hele wereld door topcoureurs in de racewereld en alle belangrijke rijders van de Dakar Rally gebruikt worden! Met de paarse cilinders van Reiger Suspension kunnen ze oerend hard!