Nieuws

Geen promotie voor Ulderink met Reading

Voetbalcoach Andries Ulderink uit Aalten is met het Engelse Reading niet gepromoveerd naar de lucratieve Premier League. Het team dat wordt geleid door oud-international en Ajacied Jaap Stam en waar Ulderink assistent is, verloor de finale van de play-offs om promotie van Huddersfield Town. © Archief Omroep Gelderland
AALTEN - Voetbalcoach Andries Ulderink uit Aalten is met het Engelse Reading niet gepromoveerd naar de lucratieve Premier League. Het team dat wordt geleid door oud-international en Ajacied Jaap Stam en waar Ulderink assistent is, verloor de finale van de play-offs om promotie van Huddersfield Town.
Huddersfield nam maandag de strafschoppen beter, 4-3. In de reguliere speeltijd en ook in de verlenging bleef het duel in het stadion van Wembley in Londen doelpuntloos.
De finale op Wembley werd in Engeland ook wel omschreven als de wedstrijd van 170 miljoen pond, omgerekend een slordige 195 miljoen euro. Promotie betekent namelijk een megabedrag aan tv-contracten en bonussen.
Ulderink vertrok een jaar geleden naar Reading in het kielzog van Stam. De Achterhoeker werkte samen met de oud-international bij Jong Ajax. Daarvoor was Ulderink onder meer actief bij AGOVV en De Graafschap.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!