Nieuws

30-jarige Nijmegenaar aangehouden na achtervolging

Een 30-jarige man uit Nijmegen is zaterdagavond 27 mei aangehouden door de politie. De man negeerde een stopteken van de politie, waarop een achtervolging volgde.
NIJMEGEN - Een 30-jarige man uit Nijmegen is zaterdagavond 27 mei aangehouden door de politie. De man negeerde een stopteken van de politie, waarop een achtervolging volgde.
De politie kreeg die middag een melding dat een man samen met zijn kindje van huis was gegaan naar familie. De politie werd gealarmeerd nadat de man en het kind langer wegbleven dan verwacht. De politie zag hem op de Graafseweg in Nijmegen rijden. Agenten gaven hem een stopteken, maar hij gaf daar geen gehoor aan. Vervolgens ging hij ervandoor en reed daarbij meerdere keren door rood licht.

Klem gereden

De politie begon met een achtervolging. Ook werd de man vanuit de lucht gevolgd. De achtervolging eindigde in het plaatsje Zeeland in Noord-Brabant. Daar is hij uiteindelijk door de politie klem gereden. Bij deze actie is de man ingereden op een politieauto. De agent die in deze auto zat, bleef ongedeerd en heeft aangifte gedaan. Zowel de man als het kindje zijn ongedeerd. Meer is op dit moment nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.