Nieuws

GASTVLOG Musicalacteurs Fleur en Edwin: 'Het is alsof je in een boek loopt, in een sprookje'

RHEDEN - In de nacht van 17 op 18 juni is de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten. Natuurliefhebbers lopen dan over de Veluwezoom, wat normaal gesproken niet meer mag na zonsondergang.
Een aantal bekende Nederlanders loopt die avond ook mee. In voorbereiding op de tocht maakten ze een vlog voor Natuurmonumenten en BuitenGewoon. Dit keer zijn dat musicalsterren Edwin Jonker en Fleur Jagt. 'Voor ons werk zitten we vaak binnen in theaters en  filmstudio’s.  We genieten in onze vrije tijd dan ook extra van het buiten zijn. Bijvoorbeeld door het maken van een heerlijke wandeling door de duinen, een plek waar we vroeger als kind ook graag kwamen', aldus Edwin.
Fleur groeide op aan de kust, waar ze haar eigen garnalen ving en mee naar huis nam en na uren pellen op at. Edwin ging vanaf zijn vierde tot zijn twaalfde elke zomer naar "Jeugdstrand Zandvoort" dat was een kamp waar je in de zomervakantie 6 weken kon blijven.
'Maar wat kunnen we ook genieten van een wandeling door de bossen en over de heide', zegt Fleur. 'Dat gaan we nu dus ook doen, maar nu in tijdens de Midzomernacht! Tijdens de nacht werken je zintuigen anders: je hoort meer, je ruikt meer en je voelt meer. We kijken uit naar deze unieke ervaring.'
De verschillende teams zijn te sponsoren. Het geld dat met de Midzomernachtloop binnen komt, wordt ingezet om het gebied te herstructureren. Daardoor zitten de verschillende bezoekers elkaar straks minder in de haren. 

De vlog van Edwin en Fleur:

Zie ook:

Aanmelden voor de Midzomernactloop
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!