Nieuws

Wandelbond: laat eerste dag avondvierdaagse waar nodig schieten

De Koninklijke Wandel Bond Nederland adviseert de organisaties van avondvierdaagsen de wandeltocht op maandag niet door te laten gaan als het weer daar ook maar enigszins aanleiding toe geeft. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege mogelijk onweer en de wandelbond vindt dat iedere risico moet worden uitgesloten. © ANP
NIJMEGEN - De Koninklijke Wandel Bond Nederland adviseert de organisaties van avondvierdaagsen de wandeltocht op maandag niet door te laten gaan als het weer daar ook maar enigszins aanleiding toe geeft. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege mogelijk onweer en de wandelbond vindt dat iedere risico moet worden uitgesloten.
De KNWB gaat de aangesloten organisaties via de email persoonlijk benaderen om het advies over te brengen, maar volgens woordvoerder Sanders van de wandelbond is het aan de lokale organisaties zelf om te besluiten of de avondvierdaagse doorgaat of niet.
Eerder adviseerde de bond om de eerste wandeldag in zijn geheel af te gelasten, maar dat advies is ingetrokken. Nu roept de KWBN op om de weerberichten goed in de gaten te houden. 
Uit een telefonische rondgang van Omroep Gelderland langs een aantal organisatoren van avondvierdaagsen blijkt, dat zijn dat ook doen, maar nog geen besluit hebben genomen. Een aantal organisaties doet dat halverwege de middag, maar in Winterswijk is daarvoor een speciaal meldpunt. In Aalten worden de lopers via de website en Facebook op de hoogte gehouden. In Harderwijk gaat de avondvierdaagse in verband met het verwachte weer niet door, zo meldt de organisatie op Facebook.
De Apeldoornse hockeyclub AMHC heeft het zekere voor het onzekere genomen en alle trainingen afgelast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!