Nieuws

Bizarre slotfase voorkomt dramatische seizoensafsluiter Achilles-vrouwen

De vrouwen van Achilles'29 hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Groesbekers pakten door twee doelpunten van Michelle van der Laan in blessuretijd de volle buit tegen PEC Zwolle (2-1). De ploeg van vertrekkend trainer Judith Thijssen eindigt daardoor het seizoen op de zevende plaats (van de acht). © Omroep Gelderland
GROESBEEK - De vrouwen van Achilles'29 hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Groesbekers pakten door twee doelpunten van Michelle van der Laan in blessuretijd de volle buit tegen PEC Zwolle (2-1). De ploeg van vertrekkend trainer Judith Thijssen eindigt daardoor het seizoen op de zevende plaats (van de acht).
Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het seizoen wist Achilles'29 dat een zege óf gelijkspel in eigen huis genoeg was voor de zevende plaats op de ranglijst. Nummer laatst PEC Zwolle zou bij een overwinning op de Groesbekers de laatste plaats overdoen aan Achilles'29.
De thuisploeg begon sterk en kreeg ook een aantal grote kansen in de eerste helft. PEC-keepster Pascalle Tang bleek echter een te grote sta-in-de-weg voor onder anderen Melanie Bross en aanvoerster Kika van Es.

Tweede helft

Het beeld bleef in de tweede helft hetzelfde. Schoten van Jody Schellekens en opnieuw Bross troffen echter wederom geen doel. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers na 65 minuten op voorsprong. Rebecca Doejaarden kon na een goede pass alleen af op Achilles-keepster Renate Verhoeven en rondde eenvoudig af.
Achilles ging daarna op zoek naar het doelpunt, dat ervoor zou zorgen dat niet de Groesbekers maar PEC Zwolle op de laatste plaats eindigde in de eredivisie. Het leek een kansloze missie, zeker toen de negentigste minuut was aangebroken. Van der Laan scoorde uiteindelijk twee keer en zorgde zo voor een prettige afsluiting van het Achilles-seizoen bij de vrouwen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!