Nieuws

Eis voor Posbankmoord: 13 jaar cel

ARNHEM - De officier van justitie heeft woensdag 13 jaar cel geëist voor het ombrengen van Alex Wiegmink in de zogenoemde Posbankmoord. De verdachten zijn Frank S. (56) uit Boekel en Souris R. (44) uit Veghel.
De Posbankmoord gebeurde veertien jaar en vier maanden geleden. Huisschilder Wiegmink kwam 20 januari 2003 niet terug van een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. Zijn lichaam werd 's avonds gevonden in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp.
De recherche komt te weten dat er schoten zijn gehoord en dat Wiegmink op de Posbank om het leven is gebracht. Maar wat daarna is gebeurd, blijft lang een raadsel.

Veertien jaar onopgelost

Bijna veertien jaar leek de zaak onopgelost te blijven, maar in november vorig jaar was er plotseling een doorbraak. Dan wordt duidelijk dat er nieuw bewijs is én dat de daders worden gezocht in de buurt van Erp.
Ook Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan de zaak. Een dag na die uitzending - op 1 november - wordt bekendgemaakt dat twee mannen zijn aangehouden.

'Beiden even verantwoordelijk'

De inhoudelijke behandeling van de zaak staat deze woensdag op het programma. De officier van justitie vertelt tijdens de behandeling dat doodslag bewezen is. Volgens hem zijn beide verdachten even verantwoordelijk. Ze waren samen naar de Posbank gegaan om een auto te stelen om een overval te plegen, zegt hij.
Toen Wiegmink zijn sleutels niet wilde afgeven, werd hij beschoten. Volgens de officier hebben beide mannen geschoten. 'Wie het dodelijk schot heeft gelost, is juridisch niet van belang.' Beiden mannen moeten daarom 13 jaar de cel in als het aan justitie ligt:

'Volstrekt ongeloofwaardig'

De verklaring van Souris R. dat hij niet op de Posbank was en dat hij niets met de dood van Wiegmink te maken heeft, noemde de officier woensdag 'volstrekt ongeloofwaardig'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!