Nieuws

Dat is nog eens lekker wakker worden: vogels én muzikanten

HOENDERLOO - Vogels en mensen maakten zondagochtend samen muziek in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het unieke openluchtconcert was in alle vroegte, het begon om zes uur 's ochtends. De muziek was van het ensemble Quinetique. Dat speelde samen met de ontwakende bos- en heidevogels. Er is bewust voor 21 mei gekozen, want de tweede helft van mei is dé periode dat de vogels het luidst zingen.
Ensemble Quinetique heeft speciaal voor het concert een aantal muziekstukken gecomponeerd. Bij de uitvoering werd volop geïmproviseerd, waarbij er steeds gezocht werd naar een samenspel met de zingende vogels.
Het concert werd bij de fundamenten van het nooit gebouwde Grote Museum, aan de voet van de Franse Berg in het Nationale Park De Hoge Veluwe gehouden. Op die plek is de overgang van bos naar open terrein, waardoor er zowel bos- als heidevogels te horen zijn.

Vogelkenner Nico de Haan vertelt

Vogelkenner Nico de Haan praatte tussen de muziekuitvoeringen door het publiek bij over de vogels die op het vroege tijdstip te horen waren.