Nieuws

Crowdfundcampagne LUX : '45 stoelen voor méér dan film'

Het kassagebouw van LUX ondergaat de komende maanden een verbouwing. In de ruimte waar boekhandel Roelants zat wordt een kleine filmzaal met twee workshopruimtes gebouwd. Om de 45 bioscoopstoelen aan te schaffen start LUX vandaag een crowdfundcampagne onder de naam: 45 stoelen voor méér dan film. Esther Fluijt van LUX vertelt over de campagne.
NIJMEGEN - Het kassagebouw van LUX ondergaat de komende maanden een verbouwing. In de ruimte waar boekhandel Roelants zat wordt een kleine filmzaal met twee workshopruimtes gebouwd. Om de 45 bioscoopstoelen aan te schaffen start LUX vandaag een crowdfundcampagne onder de naam: 45 stoelen voor méér dan film. Esther Fluijt van LUX vertelt over de campagne.
Volgens Fluijt wordt de verbouwing voor het grootste gedeelte betaald uit eigen reserves van LUX, maar een klein deel ontbreekt nog. 'We dachten we kunnen wel zitten wachten, maar we kunnen ook actief aan de slag gaan en dat past goed bij deze ruimte, zelf aan de slag gaan. En zo'n crowdfundcampagne is een grote promotiecampagne. Het is een mooi middel om aan Nijmegen te laten weten dat we hier iets moois gaan organiseren.'
Als je doneert zijn er een heleboel tegenprestaties. 'Je kunt bijvoorbeeld een stoel adopteren, dan komt jouw naam op de stoel te staan. Of dat je met een groep vrienden het filmzaaltje van ons krijgt voor een avond', aldus Fluijt. 
Via www.voordekunst.nl kun je een donatie maken. Als je bij de zoekterm: 45 stoelen voor méér dan film intypt kom je bij de campagne.