Nieuws

Velthuis: 'Gemeente hielp museum om te gaan met lagere subsidie'

De gemeente Nijmegen heeft bij het verminderen van subsidies voor onder andere Museum de Valkhof met de instellingen in kwestie overlegd over hoe deze door gezamenlijke inkopen het gat konden dichten. Daarnaast is de korting op de subsidies die de vorige gemeenteraad had opgelegd door de huidige coalitie grotendeels teruggedraaid. Dat zegt wethouder Bert Velthuis in reactie op de brief van interim-directeur van het museum Jan van Laarhoven. Die stelt dat de gemeente verantwoordelijkheid draagt voor de slechte financiële positie van Museum het Valkhof, door het korten op subsidies.
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft bij het verminderen van subsidies voor onder andere Museum de Valkhof met de instellingen in kwestie overlegd over hoe deze door gezamenlijke inkopen het gat konden dichten. Daarnaast is de korting op de subsidies die de vorige gemeenteraad had opgelegd door de huidige coalitie grotendeels teruggedraaid. Dat zegt wethouder Bert Velthuis in reactie op de brief van interim-directeur van het museum Jan van Laarhoven. Die stelt dat de gemeente verantwoordelijkheid draagt voor de slechte financiële positie van Museum het Valkhof, door het korten op subsidies.
De rapporten die de huidige bestuurlijke- en financiële crisis in kaart brengen zouden eigenlijk pas eind mei naar buiten gebracht worden, zo meldt burgemeester Hubert Bruls. De gemeente was nog bezig met een reactie hierop, toen twee weken te vroeg de inhoud van de dossiers naar buiten werd gebracht. Het museum lichtte haar personeel in, en zo kwamen de bevindingen eerder naar buiten.
‘We zitten om de tafel met de nieuwe Raad van Toezicht van het museum’, vertelt wethouder Velthuis. ‘Die is maandag pas begonnen. Verder beraden we ons nog op de rapporten.’ Velthuis veroordeelt desgevraagd de beschuldiging van Van Laarhoven niet.
Foto: Jens Frielink