Nieuws

Man wijst 'vervelende' jongens terecht: gebroken kaak en oogletsel

Archieffoto
Een 22-jarige Apeldoorner die twee jongens aansprak op hun vervelende gedrag, heeft dat moeten bekopen met onder meer een gebroken kaak en oogletsel.
APELDOORN - Een 22-jarige Apeldoorner die twee jongens aansprak op hun vervelende gedrag, heeft dat moeten bekopen met onder meer een gebroken kaak en oogletsel.
De politie meldt deze maandag dat het slachtoffer in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei door de binnenstad van Apeldoorn liep. Op de Nieuwstraat zag hij dat de twee jongens het een en ander naar twee vrouwen schreeuwden.
Toen de Apeldoorner hen terechtwees, ontstond er volgens de politie een woordenwisseling. Vervolgens werd de man ernstig toegetakeld door de jongens. Het slachtoffer raakte daarbij dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Politie maakt excuses

De volgende dag nam de man contact op met de politie, maar door een inschattingsfout kreeg hij te horen dat hij 20 mei aangifte kon komen doen. De politie heeft hier inmiddels haar excuses voor aangeboden.
'In het weekend is er contact geweest met de man en is de aangifte alsnog op maandag ingepland', schrijft de politie Apeldoorn op haar Facebookpagina. Ze roept eventuele getuigen op zich te melden. De politie probeert de daders onder meer via camerabeelden op te sporen. 
Ons opsporingsprogramma Bureau GLD besteedt aanstaande woensdag ook aandacht aan deze zaak. Dan laat de politie ook foto's zien van het opgelopen letsel van het slachtoffer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!