Nieuws

Bewoners Arnhem en Nijmegen krijgen vandaag mogelijk geen post

ARNHEM - Zo'n 50 postbodes en -voorbereiders van PostNL in Arnhem staken vandaag. Door de actie wordt er in de regio Arnhem-Nijmegen mogelijk minder post bezorgd, voorziet vakbond FNV.
De postmedewerkers hebben het werk neergelegd om PostNL te dwingen over de brug te komen met betere reisvergoedingen. Sinds er in augustus vorig jaar brand uitbrak op de locatie in Nijmegen werken de medewerkers noodgedwongen in Arnhem, maar ze krijgen hun extra reistijd en reiskosten niet langer vergoed.
Eind maart werd er om deze kwestie ook al gestaakt door PostNL-personeel in Arnhem. FNV-bestuurder Etienne Haneveld sluit vervolgacties ook niet uit: 'We zijn op dit moment bezig met de voorbereiding van korte en langere estafetteacties.' De actie van vandaag duurt tot 12.00 uur. 

'Klanten krijgen gewoon hun post'

PostNL betreurt de actie, zegt een woordvoerster. Ze denkt dat de klanten gewoon hun post ontvangen. Hoe PostNL daarvoor gaat zorgen, wil ze niet zeggen. 
De woordvoerster bevestigt dat de extra reisvergoeding is afgeschaft. De medewerkers die langer moeten reizen, kregen van augustus tot maart die extra vergoeding. 'We hebben ruim van tevoren aangekondigd dat we daarmee stoppen. Ze krijgen uiteraard een reisvergoeding, maar geen extra reisvergoeding.'  

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!