Nieuws

Verkeershinder door vervoer rond Rekken

Het verkeer rondom Rekken moet de komende periode rekening houden met flink wat zand- en puintransporten. Drie weken lang is er meer wegvervoer voor de aanleg van de nieuwe Twenteroute N18. © REGIO8
ULFT - Het verkeer rondom Rekken moet de komende periode rekening houden met flink wat zand- en puintransporten. Drie weken lang is er meer wegvervoer voor de aanleg van de nieuwe Twenteroute N18.
'Vanaf deze week vinden er weer zand- en puintransporten plaats vanuit Rekken naar de Leugemorsweg, de bypass N822 (Borculoseweg/Stokkersweg) en de Needseweg in Eibergen', zo laat de gemeente Berkelland weten. 'De transporten gaan over verschillende routes via de Rekkenseweg en de Rekkense binnenweg naar hun bestemming.' De benodigde materialen komen van bedrijven uit Rekken.
In oktober 2016 is gestart met de werkzaamheden voor de nieuwe N18. Aan Rijkswaterstaat en aannemer Noaber18 is het de taak om voor eind 2018 de flinke klus te klaren. In totaal komt er 27 kilometer aan nieuw wegdek om de doorstroming van verkeer te bevorderen.