Nieuws

Drukte tijdens Bevrijdingspop Achterhoek

Het moet het Bevrijdingsfestival van de regio worden. En dat lijkt aardig te lukken. Bevrijdingspop Achterhoek trekt veel publiek.
ZUTPHEN - Het moet het Bevrijdingsfestival van de regio worden. En dat lijkt aardig te lukken. Bevrijdingspop Achterhoek trekt veel publiek.
Er traden bandjes op in de binnenstad van Zutphen. De bandjes zijn afkomstig uit de Achterhoek. 'Ergens in de Achterhoek moet een goed bevrijdingspop zijn. En daarom zijn we die begonnen in Zutphen' vertelde organisator Hans Boersbroek eerder aan GelreFM. Onder andere de bekende band Mister & Missisippi trad op.
Volgens Boersbroek moet de hele Achterhoek naar Zutphen komen om bevrijdingsdag te vieren: 'Zutphen is de poort van de Achterhoek. Het is makkelijk bereikbaar en vooral een enorm mooie locatie” licht hij toe. “Er is geen enkele reden om 5 mei niet naar Zutphen te komen.'
Dit jaar was de tweede editie van het festival. Vorig jaar was het op een andere locatie: 'Wat wij van het publiek hebben gehoord, is dit een veel betere plek om 5 mei te blijven vieren' blikt de organisator terug. 
Bekijk HIER de aftermovie van het festival.