Nieuws

Politieagente cel in voor doorspelen informatie aan verdachten

Een 34-jarige politieagente uit Arnhem is donderdag veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor het schenden van een ambtsgeheim. Haar 69-jarige (ex-)stiefvader uit Arnhem kreeg dezelfde straf.
ARNHEM - Een 34-jarige politieagente uit Arnhem is donderdag veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor het schenden van een ambtsgeheim. Haar 69-jarige (ex-)stiefvader uit Arnhem kreeg dezelfde straf.
De inmiddels ontslagen agente heeft meerdere keren informatie opgevraagd uit politiesystemen en deze doorgespeeld aan haar stiefvader. Die gaf deze vertrouwelijke informatie door aan verdachten in een grootschalig lopend strafonderzoek.
Bij de strafoplegging heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de agente oneervol is ontslagen. Daarnaast is haar zeven maanden oude kind ongeneeslijk ziek en heeft het een levensverwachting van enkele jaren. Toch vond de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend.
De straf van de rechtbank valt wel veel hoger uit dan de eis. De officier van justitie eiste namelijk 180 uur werkstraf.